Sleduj návody s komentářem. Upload obrázků Upload souborů War3Zone.eu Webmail Podpoř náš web a vyber si výhodu



Spatne ID plochy.Spatne ID plochy.
Sponzor VPS:






      

Serialbook - upozornění na nové epizody oblíbených seriálů

Tvorba webu Tvorba webu na War3Zone TV 1. Série

Moderátor: Web poradce

Díl 4. Přidávání a čtení článků

Příspěvekod  Pavliczech » ned 09. říj 2011 17:47:15

V tomto díle jsme se věnovali přidávání článků a jejich čtení.

Archiv:



Obsah souboru vypis_strucny.php:
Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!


Obsah souboru pridat.php:
Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!


SQL kód tabulky clanky:
Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!



Úkol na příště:
Ještě jeden výpis. (více info na konci videa)

Další vysílání bude 15. 10. 2011 v 16:00 a budeme se věnovat vzhledu, který budeme dělat přes CSS.

Pavliczech
Obrázek
  Pavliczech
Hlavní administrátor
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 1999
Registrován: stř 22. říj 2008 18:52:21
Bydliště: Višňové
Podpora: 2000 Kč

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

PříspěvekodDomko » úte 18. říj 2011 14:33:02

pls hodte sem nekdo na ten druhy vipis

Obrázek
Domko
Kamarád
Kamarád
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 109
Registrován: čtv 03. úno 2011 13:04:07
Podpora: Tento uživatel zatím nepodpořil naše fórum.

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

Příspěvekod  Nitram » stř 19. říj 2011 20:25:15

Pokud si zacinal koukal si se jak to Pavliczech dela tak to zvladnes sam :) a kdyz ne tak pavel ti to sem da :)

Skype: nitram09
Pracuji jako vývojář v oblasti tvorba webu a mobilních aplikací. Rád vám poradím, ale zadarmo netvořím.
  Nitram
Podpora
Podpora
 
Příspěvky: 352
Registrován: pon 15. úno 2010 14:58:26
Bydliště: Kousek od Znojma
Podpora: 109 Kč

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

PříspěvekodDomko » sob 22. říj 2011 8:15:30

Nitram píše:Pokud si zacinal koukal si se jak to Pavliczech dela tak to zvladnes sam :) a kdyz ne tak pavel ti to sem da :)

stale mi to sem nechce dat tak som si do vypis_strucny.php pridal aj zpravu a mam pokoj :D

Obrázek
Domko
Kamarád
Kamarád
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 109
Registrován: čtv 03. úno 2011 13:04:07
Podpora: Tento uživatel zatím nepodpořil naše fórum.

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

Příspěvekod  Goodman » stř 01. úno 2012 23:25:56

Zda mohu pridat.
V druhem navodu videa jak resi problem z prikazem:

Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!


ktery prepsal na ./pridat.php staci do puvodniho doplnit php takze potom to bude vypadat takto:

Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!



Obrázek
Skyp: ten desny program nepouzivam:P
QIP: alias ICQ 334746570 NONSTOP
  Goodman
Kamarád
Kamarád
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 120
Registrován: stř 01. úno 2012 1:28:03
Podpora: 200 Kč

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

Příspěvekod  Pavliczech » čtv 02. úno 2012 12:33:00

Goodman píše:Zda mohu pridat.
V druhem navodu videa jak resi problem z prikazem:

Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!


ktery prepsal na ./pridat.php staci do puvodniho doplnit php takze potom to bude vypadat takto:

Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!



děkuji moc, stane se, že zapomenu, ale na "normálním" hostingu jde zapnout php i přes <?

Pavliczech
Obrázek
  Pavliczech
Hlavní administrátor
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 1999
Registrován: stř 22. říj 2008 18:52:21
Bydliště: Višňové
Podpora: 2000 Kč

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

PříspěvekodVitur » stř 25. pro 2013 12:59:13

Jak udělam,aby články mohl přidávat jen Admin.. ? Např kdybych si přiřadil v databazi opravneni 2. ?

Vitur
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 3
Registrován: pát 08. lis 2013 14:36:51
Podpora: Tento uživatel zatím nepodpořil naše fórum.

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

Příspěvekod  Pavliczech » sob 01. úno 2014 21:57:18

přesně tak

Pavliczech
Obrázek
  Pavliczech
Hlavní administrátor
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 1999
Registrován: stř 22. říj 2008 18:52:21
Bydliště: Višňové
Podpora: 2000 Kč

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

Příspěvekodlubicek » úte 25. úno 2014 15:36:03

Zdravím,

pokouším se vytvořit internetové fórum - máme to do školy jako úkol.

A při tvoření článku a jejich vybírání z databáze mi bylo, řečeno že následující script zabírá hodně paměti a při větším počtu hodnot v tabulce, bude dlouho trvat, než to co chceme vybere.

zde je ten script, který prý lze zjednodušit:

$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM clanky WHERE autorizace='1' AND smazano='0' ORDER BY `clanky`.`id` DESC LIMIT 0 , 10 ;");
while($zaznam = MYSQL_Fetch_Array($dotaz)):
$id_clanku = $zaznam["id"];
$predmet = $zaznam["predmet"];
$uvod = $zaznam["uvod"];
$datum = $zaznam["datum"];
$id_nicku = $zaznam["id_nicku"];
$dotaz2 = mysql_query("SELECT * FROM uzivatele WHERE id='$id_nicku' ;");
while($vystup = mysql_fetch_object($dotaz2))
{
$nick = $vystup->nick;
}

jedna se o dotaz a dotaz2 - lze je sloucit dohromady, a pripadne jak... diky moc predem *THUMBS*

lubicek
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 21. pro 2013 18:27:16
Podpora: Tento uživatel zatím nepodpořil naše fórum.

Re: Díl 4. Přidávání a čtení článků

Příspěvekod  Pavliczech » úte 25. úno 2014 20:25:09

lubicek píše:Zdravím,

pokouším se vytvořit internetové fórum - máme to do školy jako úkol.

A při tvoření článku a jejich vybírání z databáze mi bylo, řečeno že následující script zabírá hodně paměti a při větším počtu hodnot v tabulce, bude dlouho trvat, než to co chceme vybere.

zde je ten script, který prý lze zjednodušit:

$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM clanky WHERE autorizace='1' AND smazano='0' ORDER BY `clanky`.`id` DESC LIMIT 0 , 10 ;");
while($zaznam = MYSQL_Fetch_Array($dotaz)):
$id_clanku = $zaznam["id"];
$predmet = $zaznam["predmet"];
$uvod = $zaznam["uvod"];
$datum = $zaznam["datum"];
$id_nicku = $zaznam["id_nicku"];
$dotaz2 = mysql_query("SELECT * FROM uzivatele WHERE id='$id_nicku' ;");
while($vystup = mysql_fetch_object($dotaz2))
{
$nick = $vystup->nick;
}

jedna se o dotaz a dotaz2 - lze je sloucit dohromady, a pripadne jak... diky moc predem *THUMBS*


Ahoj, kód se dá hodně zjednodušit a zoptimalizovat, např takto.
Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!


nicky by šel ještě z druhé tabulky vytáhnout přes JOIN, např takto:
Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!

u JOINu pozor na duplicitní sloupce v obou tabulkách...

Pavliczech
Obrázek
  Pavliczech
Hlavní administrátor
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 1999
Registrován: stř 22. říj 2008 18:52:21
Bydliště: Višňové
Podpora: 2000 Kč

Další

Zpět na 1. Série

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace