Sleduj návody s komentářem. Upload obrázků Upload souborů War3Zone.eu Webmail Podpoř náš web a vyber si výhodu




Sponzor VPS:






Banner givemeclick.com

      

Serialbook - upozornění na nové epizody oblíbených seriálů

Tvorba webu Potřebuji poradit s ...

Moderátor: Web poradce

HTACCES

PříspěvekodKelim » ned 15. čer 2014 19:46:04

Ahojte. Chcel by som poradiť ohľadne zmeny URL v .htaccess ...
Moja url obsahuje premennú GET a sú tam údaje, ktoré sú citlivé tým myslím heslo .... Je možné túto URL zmeniť ? Je to registrácia a teda využíva PHP a $_GET ale nechcem aby na tam boli problémy, že niekto videl heslo v URL a ukradol ho a pod. preto by som bol rád, ak by ste mi pomohli

Kelim
Fanatik
Fanatik
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 05. led 2012 7:49:19
Podpora: Tento uživatel zatím nepodpořil naše fórum.

Re: HTACCES

PříspěvekodRisc » ned 15. čer 2014 21:28:11

Ahoj. Citlivé údaje (a celkově údaje z registrace/přihlášení) se NIKDY nepřenáší pomocí proměnné GET, ale POST, díky které jsou proměnné přenášeny v hlavičce stránky, nikoliv v URL.
Změna na POST je velmi jednoduchá a pracuje se ní stejně jako s GET.
V HTML kódu máš určitě formulář, do kterého uživatel zadá data. Přidej do jeho tagu atribut method s hodnout POST.. Kód tedy bude vypadat takto:
Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!


Tím se ti veškeré proměnné ve formuláři budou odesílat pomocí metody POST.

Na práci s proměnnými POST se není co učit, pracuje se s nimi stejně jako s GET. Na příkladu to pochopíš nejlíp.
S GET jsi psával:
Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!


A s POST píšeš:
Kód: Vybrat vše
Pokud chceš vidět odkazy, tak se přihlaš (popř. zaregistruj)!


Obrázek
Risc
Fanatik
Fanatik
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 35
Registrován: pon 29. črc 2013 14:26:26
Podpora: Tento uživatel zatím nepodpořil naše fórum.

Re: HTACCES

PříspěvekodKelim » pon 16. čer 2014 8:04:19

Viem že sa používa POST ... len som včera večer už vypol a nenapadlo ma spraviť to cez funkcie ... ale diki za radu :)

Kelim
Fanatik
Fanatik
Uživatelský avatar

 
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 05. led 2012 7:49:19
Podpora: Tento uživatel zatím nepodpořil naše fórum.


Zpět na Potřebuji poradit s ...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace